A K T U E L N O S T I

P R O T E S T    2 0 0 0

GRAĐANSKI PROTEST
U UŽICU ZBOG NEPOŠTOVANJA
VOLJE NARODA

29. septembra Šef izbornog štaba Demokratske opozicije Srbije u Užicu Miroslav Martić uputio je u petak preko Radio Užica poziv građanima Užica da stupe u generalni štrajk. "Režim ne priznaje rezultate predsedničkih izbora. Ozvaničena je izborna krađa i grubo prekršena izborna volja građana", rekao je Martić, pozivajući službenike, radnike, privatnike, đake i profesore, da masovnim protestima i generalnim štrajkom nateraju režim da prizna pobedu Vojislava Koštunice.

Tonski snimak poziva Miroslava Martića.

FOTO

29.9.2000. 14h
29.9.2000. 20h
30.9.2000. 20h
1.10.2000 14h (I)
1.10.2000 14h (II)
1.10.2000. 20h
2.10.2000. 7h (I)
2.10.2000. 7h (II)
2.10.2000. 20h (I)
2.10.2000. 20h (II)

3.10.2000. 8h
3.10.2000. 13h
3.10.2000. 20h
4.10.2000. 9h
4.10.2000. 12h
4.10.2000. 19h
5.10.2000. 6h
5.10.2000. 9h
5.10.2000. 19h
5.10.2000. 21h
6.10.2000. 15h (I)
6.10.2000. 15h (II)
6.10.2000. 15h (III)
6.10.2000. 21h


 Petak, 6. oktobar 2000.


10 h

Petak je osvanuo sa novim licem Srbije - probuđen je optimizam ljudi, najavljeno skidanje sankcija, nova Radiotelevizija Srbije emituje program sa promenjenom uređivačkom politikom... Predsednik Vojislav Koštunica obećava da će se založiti za demokratsku Srbiju, u kojoj će se normalno živeti!

U Užicu se očekuje povratak iz Beograda Uzičana koji su učestvovali u jučerašnjem stvaranju nove Srbije. Oni su krenuli oko 11 časova, a do 15 časova treba da stignu u svoj grad koji im priprema doček - da se zajedno proslavi velika pobeda istine i slobode.

15 h

U Užicu je priređen veličanstven doček Užičanima koji su učestvovali u jučerašnjem stvaranju nove Srbije. Oni su krenuli u 10 časova iz Beograda i usput su ih građani Ljiga, Gornjeg Milanovca, Čačka i Požege srdačno pozdravili. Na užički trg stigli su oko 15 časova. Na čelu kolone velika građevinska dizalica okićena zastavama, iza autobusi i putnička vozila iz kojih se vijore zastave DOS-a, Demokratske stranke, Srpskog pokreta obnove, Otpora...

Užičani su među prvima ušli i zgradu Savezne skupštine, a svojim sugrađanima pokazali su suvenire: stolice iz Skupštine, sat, diplomatski pasoš Ljubiše Ristića, a mnogi su nosili delove policijske opreme, šlemove, pancir, gas-maske...

Svojim sugrađanima obratio se Miroslav Martić: Užičani, da mogu sve bih vas zagrlio. Bili ste sjajni i ovde i u Beogradu. Još više u Beogradu. Bilo je pravih junaka u Beogradu. Bio sam tamo i tužan i srećan. Srećan što smo srušili nenarodni režim, a tužan što moramo ovako da radimo. I nadam se da u Srbiji to nikad više neće biti. Mora se poštovati volja naroda. Ovo je bilo za mladost Srbije, mladost Srbije je ovo uradila, mi smo joj samo pomogli. Živeli!

Zatim su hiljadama okupljenih Užičana predstavljeni junaci iz Beograda, momci koji su jurišali na Saveznu skupštinu i među prvima ušli u zgradu.

22 h

Posle popodnevnog odmora Užičani su se ponovo večeras okupili na trgu, gde se pekao vo, pevalo i igralo. Pobeda demokratije slaviće se do duboko u noć.


 Četvrtak, 5. oktobar 2000.


6:30 h

Užičani su, predvođeni Goranom Svilanovićem, predsednikom Građanskog saveza Srbije, krenuli put Čačka gde će se sastati sa Čačanima i nastaviti prema Beogradu. U povorci je 24 autobusa i preko 200 automobila iz Užica kojima su se pridružili Zlatiborci i Bajinobaštani.. Burno su ih pozdravili i ispratili građani Užica koji su poranili za ovu priliku.

Već oko 7:30 u tunelu kod Lučana kolona je naišla na prvu barikadu napravljenu od velike količine peska. Za raščišćavanje je odmah je upotrebljen bager koji se kreće zajedno sa kolonom. Na ovom mestu je bilo nekoliko desetina policajaca u punoj opremi, ali nisu ometali raščičćavanje. Oni su, u stvari, i upozorili na prepreku.

9 h

Kao i svakog dana, građani su se između 8 i 9 časova okupili ispred Skupštine opštine a onda krenuli prema petlji radi blokade saobraćaja na putu prema Zlatiboru. Usput, povorka se zaustavila ispred zgrade "Elektrodistribucije" u nastojanju da isposluje prekid isključenja električne energije, ali bezuspešno.

Na petlji je organizovan zabavni program koji je često prekidan saopštavanjem najnovijih vesti. Građani su naročito bili zainteresovani za informacije o napredovanju kolone Užičana na putu prema Beogradu. Blokada je prekinuta u 12 časova.

12 h

Oko 12 časova petnaest kilometara duga kolona Čačana, Užičana i Kraljevčana koji su jutros krenuli prema Beogradu stigli su na odredište i to bez većih problema. Užičanima su se usput pridružili Požežani, Ariljci i Ivanjičani a kod Čačka je kolona pristigla veliku povorku koja je krenula iz ovog kraja. Ni na jednom punktu policija nije intervenisala a blokade na putu je raščišćavala mehanizacija Čačana koja je išla na čelu kolone.

19 h

Građani su se u izuzetno velikom broju okupili ispred zgrade Opštine, pozdravljajući dešavanja u Beogradu. Umesto govora, preko zvučnika se čuje prenos radija B92. Ozareni građani su sa velikom pažnjom odslušali govor Vojislava Koštunice kao da je on tu i da im se obraća direktno sa govornice.

Užičane je posebno oduševila vest da su baš Užičani imali velikog udela u događajima u Beogradu a posebno to što je užički bager upao u zgradu RTS-a.

Predstavnici DOS-a su otišli u "Elektrodistribuciju" da zahtevaju da ceo grad dobije struju.

Na repetitor RTS-a okačena je Jugoslovenska zastava. RTS više ne emituje program. Na prvom i drugom program sada se može gledati TV Čačak, pošto su Čačani još u toku dana "osvojili" repetitor RTS-a na Ovčaru i preko njega emituju svoj lokalni program.

20 h

Na platou ispred Skupštine opštine počela je prava žurka na otvorenom. Iako je nekoliko hiljada Užičana jutros otišlo za Beograd, večeras se brojčano to ne primećuje. Deca, mladi, odrasli i stari, svi zajedno proslavljaju pobedu. U vazduhu se oseća olakšanje i razdraganost a na licima su osmesi. Oni pravi, istinski, srećni osmesi.


 Sreda, 4. oktobar 2000.


14 h

Protest građana Užica nastavljen je u sredu okupljanjem građana ispred Skupštine opštine od 8 do 9 časova. Zatim se kolona uputila na saobraćajnu petlju i blokirala magistralni put Užice - Zlatibor. Blokada je trajala do 12 časova.

Protestanti su tada krenuli u koloni prema poslovnoj zgradi "DUNAV" osiguranja, a zatim se vratili ispred zgrade Opštine preko Rakijske pijace i Slanuše. Odatle su se građani razišli da bi pripremili namirnice i druge potrepštine za sutrašnji odlazak prema Beogradu.

Elektrodistribucija je nastavila sa restrikcijom struje po grupama u trajanju od 4 casa. Pregovori DOS-a i rukovodstva EPS-a ostali su bez rezultata

19 h

Sveštenici užičke crkve su od 19 časova u porti Saborne crkve Svetog Đorđa održali molitvu "za istinu i mir među ljudima". Na molitvi je bilo više hiljada Užičana.

Dato je novo obaveštenje Elektrodistribucije o povećanju restrikcija na 6 sati.

Od 20 časova ispred Opštine je održan novi protestni miting na kome je bilo po procenama oko 25.000 ljudi. Govorio je Goran Svilanović (tonski zapis), predsednik Građanskog saveza Srbije koji je Užičanima čestitao izborni rezultat za lokalnu samoupravu i pozvao ih da zajedno s njim u četvrtak ujutru krenu u Beograd da izbore priznavanje rezultata na predsedničkim izborima i pobedu Vojislava Koštunice. Polazak iz Užica je u 6 časova, a u koloni će biti i Zlatiborci. Zajedno sa Čačanima, koje predvodi gradonačelnik Velja Ilić, nastaviće put do Beograda.

Za odlazak u Beograd obezbeđeno je 30-tak autobusa i oko 200 putničkih automobila koji će ujutru formirati kolonu duž glavne ulice od Muzeja do Aleksića mosta. Obezbedjeno je gorivo i hrana za tri dana.

Poverenik G 17 Plus Desimir Dragojlović objasnio je kako je vršena izborna krađa na listićima na kojima su glasali vojnici. Prema sopstvenm svedočenju, sudija Okružnog suda Ljubiša Radulović je odbio da potpiše zapisnik o prijemu vojničkih listića 27. septembra, jer su oni primljeni 25. septembra. Može se pretpostaviti da ti listići nisu uvršteni u rezultat jer je na njima bio zaokružen predsednički kandidat Vojislav Koštunica. Dragojlović je takođe izneo da je u jednmkntejneru pronađena zapečaćena koverta sa glasačkim listićem na kome je zaokružen loklani kandidat Radikalne stranke.

Nada Novaković je zatim pozdravila Užičane sa optimizmom da je pobeda blizu, da drugog kruga neće biti "već devetog za one koje treba kazniti". Ona je pozvala Užičane da se i u četvrtak ujutru okupe u 8 časova ispred Skupštine opštine, na nastavak akcija za priznavanje izbornih rezultata.


 Utorak, 3. oktobar 2000.


10 h

Građani Užica započeli su današnji protest okupljanjem na platou ispred Skupštine opštine u 8 časova. Od 9 časova blokirali su saobraćajnu petlju na magistralnom putu Užice - Zlatibor i to će biti udarna akcija za danas. Na ovom mestu je organizovan zabavni i informativni program za okupljene građane. Najavljeno je da će blokada trajati do 14 časova sinhronizovano sa ostalim gradovima na ovom putnom pravcu.

Radnici "Telekomande" na železničkom čvoru u Požegi blokirali su jutros prugu Beograd - Bar u Požegi i zaustavili kretanje vozova.

Odlukom Elektrodistribucije Užice uvedena su havarijska ograničenja u isporuci električne energije. Korisnici su podeljeni u 5 grupa. Struje do 12 časova nema 1. grupa (Sevojno, Terazije) i 2. grupa (Krčagovo, Čajetina). Od 12 do 16 časova struju neće imati 3. (Uremovački potok, Bela Zemlja) i 4. grupa (Kremna, Sirogojno, Zlatibor), a od 16 do 20 časova 5. (Carina) i 1. grupa.

Prehrambene radnje u Užicu i danas su radile od 6 do 10 časova, kada je bio otvoren i zeleni pijac da bi se građani snabdeli neophodnim životnim namirnicama. I dalje većina društvenih i privatnih preduzeća ne radi, kafići i restorani su mahom zavoreni. Osnovne i srednje škole ni danas ne rade, a zdravstvene ustanove rade ograničeno pružajući najnužnije zdravstvene usluge.

Služba društvenog knjigovodstva radila je samo u ranim jutarnjim časovima, a kasnije je zatvorena.

20 h

Utorak veče protiče u napetoj atmosferi zbog isključenja struje koje je od 19 časova povećano na 6 sati po grupama. Međutim, zbog mitinga pred zgradom Opštine centar grada nije isključen tako da pripremljeni agregati i sveće nisu bili potrebni.

Iz večeri u veče čini se da se povećava broj građana koji ucestvuju u protestima. Sve je izraženija odlučnost da se sa štrajkom mora nastaviti do promene režima u Srbiji.

Na večerašnjem mitingu pročitane su aktuelne informacije iz Srbije i više saopštenja firmi iz Užica koje podržavaju štrajk i borbu za poštovanje izborne volje. U programu su nastupili aforističar Slobodan Simić i glumac Momčilo Murić.

Za sredu je najavljen nastavak štrajka u 8 časova, nova blokada puteva u trajanju od 3 sata i više akcija građanske neposlušnosti.

U sredu će se vršiti i pripreme za odlazak u Beograd u četvrtak.


 Ponedeljak, 2. oktobar 2000.


7 h

Štrajk zbog krađe glasova na predsedničkim izborima, koji je Demokratska opozicija Srbije proglasila u petak u 14 časova, nastavljen je u Užicu i užičkom kraju i u ponedeljak. Na poziv DOS-a građani su se okupili ispred Skupštine opštine u 7 časova, a zatim je kolona otišla na saobraćajnu petlju na magistralnom putu Užice - Zlatibor i blokirala saobraćaj. Blokrana je i glavna ulica prema Dovarju.

Saobraćaj je blokiran i u Požegi, Čajetini i Novoj Varoši.

Građani su okupljeni i ispred zgrade Službe platnog prometa kako bi bio zaustavljen i platni promet. Radnici železničkog čvora u Požegi proglasili su štrajk, a Železnička stanica u Užicu je zatvorena zbog štrajka svih zaposlenih.

Radnici Valjaonice bakra i Valjaonice aluminijuma u Sevojnu su u štrajku, Namenska proizvodnja takođe, a jutros su odluku o štrajku doneli FASAU, SINTER i Štamparija "Dimitrije Tucović".

Nastava je obustavljena u većini osnovnih i srednjih škola, a Dečji vrtić je organizovao dežurstva u dva vrtića.

Najveći broj radnji je zatvoren, štrajk je i u brojnim privatnim preduzećima. Zatvoren je zeleni pijac, tržni centri Međaj, Moda, Dragstor...

Kafići i restorani ne rade ...

Trgovinsko preduzeće "Gradina" obavestilo je potrošače da će raditi samo najveći dragstori (Obnova, Drina, Lipa) kako bi građani mogli da kupe neophodne namirinice.

14 h

Saobraćaj u Užicu je još uvek blokiran, a najveća koncentracija građana koji blokiraju kretanje vozila je kod Narodnog muzeja.

Prepodnevna blokada Službe platnog prometa u Užicu radi obustavljanja platnog prometa, prekinuta je posle 13 časova da radnici mogu da izađu pošto je radno vreme završeno.

Zaposleni u užičkom dopisništvu RTS izdali su saopštenje u kome "zbog neslaganja sa uređivačkom politikom odbijaju da izvršavaju radne zadatke sve dok ne budu mogli profesionalno i istinito da izveštavaju o događajima u Užicu i Zlatiborskom okrugu". Oni ističu da njihova odluka "nema političko obeležje, već predstavlja doprinos borbi celog naroda za istinu".

Saopštenjem se oglasio i Samostalni sindikat u Užicu u kome traži "da se utvrdi istina o izbornim rezultatima bez obzira kakva je ona, kako bi generalni štrajk u Srbiji prestao".

U zdravstvenim ustanovama smanjen je obim rada, tako da se pacijentima pružaju samo nužne medicinske usluge, a radi i Služba hitne pomoći. Centar za socijalni rad pridružio se generalnom štrajku.

19 h

Blokada grada je prekinuta između 18 i 19 časova.

20 h

Oko 15.000 Užičana okupilo se i večeras ispred Skupštine opštine u nastavku generalnog štrajka zbog izborne krađe. Zahtev je jedan, da se prizna pobeda Demokratske opozicije Srbije i Vojislava Koštunice. Narod će ostati u protestu do odlaska sa vlasti Slobodana Miloševića koji je izgubio ove izbore.

Na večerašnjem protestu najpre je pročitana poruka "savesnih radnika Sretena Gudurića" kako su se oni poptisali ispod dopisa u kome javnost obaveštavaju da po nalogu direktora Branka Prodanovića moraju da rade iako podržavaju svoje sugrađane u štrajku i žele pobedu. Pročitana je i odluka Upravnog odbora Pekarskog preduzeća "Sreten Gudurić" upućena radnjama koje od njih dobijaju hleb, da ako ne prime hleb u ponedeljak biće im obustavljena dalja isporuka hleba. Reakcija prisutnih građana bila je burna u osudi ovakvog ponašanja direktora i rukovodstva preduzeća "Sreten Gudurić".

Samostalni privrednici Užica obavestili su svoje članove o načinu prikupljanja pomoći za Demokratsku opoziciju Srbije.

Od danas u štrajku su i radnici Mehanizacije Zlatibora, Projektnog preduzeća Zlatibor. Zaposleni u užičkom "Vodovodu" takođe su u štrajku uz minimum rada koji obezbeđuje normalno snabdevanje građana vodom. Štrajk su proglasili i zaposleni u Auto-moto društvu, Savez vozača, zatim radnici Sekcije za održavanje pruge Užice. Sindikat zdravstvenih radnika Zdravstvenog centra Užice podržava zahteve štrajkača i poziva zdravstvene radnike da se pridruže građanima u protestu. U Javnom preduzeću PTT Srbija u Užicu uveden je minimum rada, uz zahtev da ceo PTT Srbije stupi u štrajk.

Na večerašnjem mitingu najavljen je i koncert Đorđa Balaševića, možda i sutra uveče ako uspe da se probije kroz blokade u Srbiji.

Novo okupljanje građana zakazano je za utorak u 8 časova ispred zgrade Opštine, a tokom sutrašnjeg dana nastavlja se sa akcijama građanske neposlušnosti.


 Subota/Nedelja, 30.9./1.10.2000.


Štrajk zbog krađe glasova na predsedničkim izborima, koji je Demokratska opozicija Srbije proglasila u petak u 14 časova, nastavljen je u Užicu i u subotu i nedelju. DOS je pozvao građane da u ponedeljak u 7 časova "svi budu ispred Skupštine opstine", da generalnim štrajkom, građanskom neposlušnošću i bojkotom državnih institucija "sve stane kako bi sutra krenulo bolje".

Najveći broj radnji ne radi, štrajk je proglasila i Skupština i sva četiri sindikata Valjaonice bakra Sevojno, Namenska proizvodnja, brojna privatna preduzeća. Zatvoren je zeleni pijac, tržni centri Međaj, Moda, Dragstor, nastavu su obustavile gradske osnovne škole, Gimnazija i Medicinska škola, ne rade Užička banka i Jugobanka, kafići i restorani su skoro svi zatvoreni...

Izborna komisija izborne jedinice 19 Užice objavila je saopštenje kojim demantuje neke navode o svom načinu rada.

U nedelju je izvedena akcija u kojoj je formirana kolona od oko 500 vozila, u kojoj su bila i dva autobusa, a na dva kamiona bili su omladinci sa stranačkim zastavama, zastavom DOS-a i Otpora. Kolona vozila je otišla do Zlatibora sa usputnim zadržavanjem u Čajetini.

Po povratku u Užice održan je miting ispred Skupštine opštine na kome je pored ostalih govorio i Miljko Starčević, sveštenik užičke crkve. Zoran Filipović je ispred DOS-a pozvao građane da nastave sa štrajkom do konačne pobede.


 Petak, 29.9.2000.


U petak u 14 časova više od 15.000 Užičana odazvalo se pozivu Demokratske opozicije Srbije i okupilo se na protestu ispred zgrade Opštine. Građani su zatim u dugoj koloni blokirali magistralni put Užice-Zlatibor. Tokom popodneva brojna privatna i društvena preduzeća u Užicu nisu radila, radnje i trafike su u subotu i nedelju radile od 6 do 10 ujutru.

Hiljade Užičana okupilo se i u subotu i nedelju uveče ispred zgrade Opštine, a kasnije u šetnji gradskim ulicama. Ponovljena je odlučnost da se sa štrajkom nastavi do odlaska sa vlasti Slobodana Milosevića.


REZULTATI IZBORA ODRŽANIH 24. SEPTEMBRA

Predsednički izbori

Prema rezultatima koje je saopštio Izborni štab DOS-a Užice u Izbornoj jedinici 19, u kojoj je 10 opština Zlatiborskog okruga, na predsedničkim izborima glasalo je 196.072 birača.

Vojislav Koštunica je osvojio 109.399 glasova ili 56,36 %
Slobodan Milošević - 67.019 ili 34,53 %.
Vojislav Mihailović - 6.146 ili 3,16 %
Tomislav Nikolić - 6.524 ili 3,36 %
Miodrag Vidojković - 978 ili 0,5 % glasova.

Parlamentarni izbori

Na izborima za poslanike u Veću građana Savezne skupštine od 8 koalicija i stranaka koje su bile na izbornoj listi najbolje rezultate imaju Demokratska opozicija Srbije - dr Vojsilav Koštunica - 82879 glasova ili 44,64% i Koalicija SPS-JUL-Slobodan Milosević - 62334 dobijena glasa ili 33,57%. Njima ce pripasti po dva mesta u Veću građana od četiri koliko daje ova Izborna jedinica.

Lokalni izbori

I na izborima za skupštine opština kandidati DOS-a dobili su većinu mesta.

Užice
DOS 50, SPS-JUL 10, SPO 7
Kosjerić
DOS 22, SPS-JUL 4, GG 2
Požega
DOS 22, DOS-SPO 17, SPS-JUL 12
Arilje
DOS 16, SPS-JUL 11, SPO 7
Čajetina
DOS 19, SPS-JUL 11
Bajina Bašta
DOS 17, SPS-JUL 19, SRS 1
Nova Varoš
DOS 8, SPS-JUL 13, SPO 6
Priboj
DOS 11, SPS-JUL 27, SRS 1, GG 2
Prijepolje
DOS 6, SPS-JUL 42, SRS 2, GG 3, Lista za Sandžak 8

 


Rezultati glasanja za savezne poslanike u Veću građana Savezne skupštine

PO DVA MESTA ZA DOS I SPS-JUL

Predsednik Izborne komisije Izborne jedinice 19 Užice Dušan Đorđević saopštio je u sredu rezultate glasanja za Veće građana Savezne skupštine u ovoj izbornoj jedinici. Prema njegovoj izjavi saopštavanje rezultata za predsedničke izbore i poslanike u Veću republika nije u nadležnosti ove Izborne komisije.

Od ukupno upisanih 259.503 birača u Izbornoj jedinici 19 Užice (10 opština Zlatiborskog okruga) glasalo je 195.326 ili 75,35%. Nevažećih listića bilo je 9.572 ili 4,90%.

Najviše glasova osvojile su Demokratska opozicija Srbije-dr Vojislav Koštunica 82879 ili 44,64 % i koalicija SPS-JUL-Slobodan Milošević 62334 glasa ili 33,57%. Njima će pripasti po dva mesta u Veću građana Savezne skupštine, od četiri koliko daje Izborna jedinica 19 Užice.

Predsednik Izborne komisije je izjavio da je glasanje bilo regularno i da nije bilo osnova za poništavanje izbora ni na jednom biračkom mestu.


NOVOIZABRANI ODBORNICI SKUPŠTINE OPŠTINE UŽICE

PROTEST DOS-A i GRAĐANA 29.9.2000. 14h (FOTO)
PROTEST DOS-A i GRAĐANA 29.9.2000. 20h (FOTO)
PROTEST DOS-A i GRAĐANA 30.9.2000. 20h (FOTO)
GENERALNI ŠTRAJK 1.10.2000 (FOTO)
GENERALNI ŠTRAJK 1.10.2000 (FOTO)
PROTEST DOS-A I GRAĐANA 1.10.2000 (FOTO)
BLOKADA GRADA 2.10.2000. 7h (I)
BLOKADA GRADA 2.10.2000. 7h (II)
PROTEST 2.10.2000. 20h (I)
PROTEST 2.10.2000. 20h (II)
BLOKADA PUTA 3.10.2000. 8h

BLOKADA I PROTEST ISPRED "ELEKTRODISTRIBUCIJE" 3.10.2000. 13h
PROTEST 3.10.2000. 20h
BLOKADA 4.10.2000. 9h
BLOKADA I PROTESTNA ŠETNJA 4.10.2000. 12h
MOLEDAN U CRKVI, PROTEST 4.10.2000. 19h
POLAZAK ZA BEOGRAD, 5.10.2000. 6h
BLOKADA PETLJE 5.10.2000. 9h
GOVOR VOJISLAVA KOŠTUNICE 5.10.2000. 19h
PROSLAVA POBEDE 5.10.2000. 21h
DOČEK POBEDNIKA 6.10.2000. 15h (I)
DOČEK POBEDNIKA 6.10.2000. 15h (II)
DOČEK POBEDNIKA 6.10.2000. 15h (III)
PROSLAVA 6.10.2000. 21h
* sve fotografije su na raspolaganju u kvalitetu sa štampu.

LISTA KANDIDATA ZA ODBORNIKE SKUPŠTINE OPŠTINE UŽICE
LISTA KANDIDATA ZA SAVEZNE POSLANIKE

RADIO 31 iz Užica takođe objavljuje sveže vesti sa događanja u vezi izbora i protesta. Pogledajte i njihov sajt.

Na sajtu "Vesti" takože možete videti informacije u vezi protesta.


"UŽICE NA INTERNETU"
Elektronski časopis za Užičane i o užičkom kraju
https://www.uzice.net/uzice-na-internetu/.