UZICE na Internetu Uzice na Internetu

Broj 24 9. septembar 2002. Godina VII

UŽIČKI OGLASI ON LINE

Fokus
 • NOVI HIRURŠKI BLOK U UŽIČKOJ BOLNICI
 • Privreda
 • FAPOVI KAMIONI U ALŽIRU
 • Teatar
 • U OKTOBRU PREMIJERA "HASANAGINICE"
 • Izložba
 • FOTOGRAFIJE TOMISLAVA PETERNEKA U GRADSKOJ GALERIJI
 • Sport
 • UŽIČKI FUDBALSKI KLUBOVI U NIŽIM RANGOVIMA TAKMIČENJA
 • F o k u s

  NOVI HIRURŠKI BLOK U UŽIČKOJ BOLNICI

  Radovi na završetku novog hirurškog bloka u užičkoj bolnici privode se kraju. Svečano otvaranje zakazano je za 14. septembar, kada će kandidat za predsednika Srbije Miroljub Labus posetiti Užice i u okviru svoje predizborne kampanje otvoriti novi blok. Dva dana kasnije biće izvedena i prva operacija.


  P r i v r e d a

  FAPOVI KAMIONI U ALŽIRU

  Pribojski FAP je isporučio prva 4 kamiona kupcima iz Alžira. To je početak realizacije velikog posla na izvozu kamiona i transfera tehnologije po kojoj će se ovi kamioni sklapati u Alžiru. Partner u Alžiru je firma "Aurel motors", a ovaj dugoročni ugovor u mnogome će doprineti oživljavanju proizvodnje u pribojskoj industriji automobila.


  T e a t a r

  U OKTOBRU PREMIJERA "HASANAGINICE"

  Užičko Narodno pozorište u novu sezonu ulazi sa nekoliko ambicioznih projekata. Prvi od njih je priprema "Hasanaginice" Ljubomira Simovića, čija premijera se očekuje početkom oktobra. Najavljeno je i prisustvo autora, koji je ovu predstavu napisao 1974. godine i do sada je igrana na brojnim scenama širom Jugoslavije.

  Reditelj Branko Popović približiće ovaj komad savremenom mladom gledaocu, odnosno pokušaće da odgovori na neke aktuelne dileme vremena u kome sazrevaju današnje mlade generacije.


  I z l o ž b a

  FOTOGRAFIJE TOMISLAVA PETERNEKA U GRADSKOJ GALERIJI

  U utorak je u Gradskoj galeriji u Užicu otvorena izložba majstora fotografije Tomislava Peterneka, dugogodišnjeg urednika fotografije u NIN-u. Izloženo je sedamdeset crno-belih fotografija iz različitih perioda autorovog rada, od početka šezdesetih do danas. Među njima je i dvanaest fotografija koje su bile naslovne stranice uglednog nedeljnika NIN.

  Na izložbi su i fotografije iz poslednjih ratnih godina, i beleže stradanje Srba od Krajine do Kosova. Izložba je otvorena do 19. septembra.

  Foto: Tomislav Peternek: "Zimska zabava na selu", Stapar, 1961.


  S p o r t

  UŽIČKI FUDBALSKI KLUBOVI U NIŽIM RANGOVIMA TAKMIČENJA

  Četiri užička fudbalska kluba u ovoj sezoni takmiče se u Srpskoj ligi. Ispadanjem "Slobode" i "Zlatibora" iz Druge lige znatno je pao rejting užičkih klubova, tako da njima i "Jedinstvu" i "Sevojnu" u ovoj sezoni predstoji borba za plasman u viši rang. Na početku jesenjeg dela sezone najbolje rezultate postigli su fudbaleri "Jedinstva" koji su trenutno na prvom mestu Srpske lige - grupa Morava.
  "UŽICE NA INTERNETU"
  elektronski časopis za Uzicane i o užičkom kraju

  IZDAVAČ: DataVoyage, Užice; REDAKCIJA: Radenko Mutavdžić, Predrag Supurović,
  Goran Poštaš, Vladimir Sivčević Volođa, Aleksandar Bogićević;
  ADRESA: YU 31000 UŽICE, Dimitrija Tucovića 44/84;
  TELEFONI: (+381 31) 510030, 531374, FAKS: 510430;
  E-MAIL: editor@uzice.org.yu

  Časopis je besplatan i distribuira se preko Internet-a. Prijavljivanje za preuzimanje brojeva putem e-maila na subscribe@uzice.org.yu. Odjavljivanje na mailto: unsubscribe@uzice.org.yu.
  Svaki broj časopisa mozete pogledati i na web-u: https://www.uzice.net/uzice-na-internetu/ .

  (c)1996,2002 Copyright by DataVoyage. Sva prava zadržana.
  Dalja distribucija dozvoljena uz obavezu navođenja izvora.


  Member of UziceNet; WEB Design: DataVoyage