UZICE na Internetu Uzice na Internetu

Broj 22 25. avgust 2002. Godina VII

UŽIČKE DISKUSIONE GRUPE NA INTERNETU

Fokus
 • REKONSTRUKCIJA ŠKOLA
 • UREĐIVANJE PARKINGA
 • Privreda
 • SOCIJALNI PROGRAM U VALJAONICI BAKRA
 • REGIONALNI CENTAR ZA RAZVOJ PREDUZEĆA
 • GRČKA BANKA U ROBNOJ KUĆI "PROGRES"
 • Kultura
 • ZLATIBORSKI "EXIT"
 • "MEFEST" NA ZLATIBORU
 • Sport
 • OLIVERA JEVTIĆ U INOSTRANSTVU?
 • Objektiv
 • ZLATIBOR U ČETIRI SLIKE
 • F o k u s

  REKONSTRUKCIJA ŠKOLA

  Užička Skupština opština je za rekonstrukciju škola na teritoriji cele opštine izdvojila 19,5 miliona dinara. Većina radova je u toku i biće završena do početka školske godine. Najviše posla bilo je na popravci krovova, rekonstrukciji kotlarnica, uređenju sanitarnih čvorova i uređivanju školskih igrališta.

  U prošloj godini za prevoz učenika odvojeno je 3,8 miliona dinara, a za grejanje škola plaćeno je 7,3 miliona dinara. U investicije i popravke utrošeno je 4,5 miliona dinara. Za početak ove školske godine odvojeno je 150.000 dinara za poklone (školski pribor i sveske) prvacima u svim školama na teritoriji opštine.


  UREĐIVANJE PARKINGA

  Novi parking za teretna vozila u Krčagovu biće završen do početka septembra. Tako će se prostor kod stadiona "Slobode" osloboditi za putnička vozila i autobuse, gde je planirano oko 100 mesta za mala vozila i 10 za autobuse, bez naplate.

  U gradu će biti uređeni parkinzi na kojima će se vršiti naplata (u ulici Nikole Pašića, kod "Palasa", iznad Trga, preko puta Autobuske stanice).


  P r i v r e d a

  SOCIJALNI PROGRAM U VALJAONICI BAKRA

  U Valjaonici bakra u Sevojnu počelo je izjašnjavanje radnika o tehnološkom višku. Prema projekciji budućeg poslovanja Valjaonice biće potrebno oko 2000 radnika, a za 1200 neće biti mesta. Radnicima je ponuđeno 7 varijanti socijalnog programa, po kome bi oni koji prihvate da odu iz fabrike bili obeštećeni.

  Za svaku godinu radnog staža ponuđeno je po 150 eura, zatim novčane stimulacije za otvaranje radnji i preduzeća, itd. Prvih dana izjašnjavanja oko 150 radnika je prihvatilo ponudu preduzeća i varijante koje im najviše odgovaraju.


  REGIONALNI CENTAR ZA RAZVOJ PREDUZEĆA

  Uskoro će u Užicu biti formiran Regionalni centar za razvoj malih i srednjih preduzeća. U toku je konkurs za izbor honorarnih saradnika u raznim oblastima pružanja usluga (finansije, pravo, tržišna analiza, internet).

  Prema rečima direktora Snežane Selaković, Regionalni centar "Zlatibor" biće važan faktor u razvoju malih i srednjih preduzeća po velikom broju usluga koje će nuditi, ali neće davati kredite. Njegov rad finansiraće Evropska agencija za rekonstrukciju, a osnivači su Ministarstvo za privredu i finansije, SO Užice, Vojvođanska banka Užice, Jubanka Užice, G17 i Udruženje samostalnih privrednika.


  GRČKA BANKA U ROBNOJ KUĆI "PROGRES"

  Prema izjavi direktora "Gradine" Zorana Laudanovića, prizemlje Robne kuće "Progres" u Užicu izdato je u zakup grčkoj Komercijalnoj banci na 5 godina. Grčki partner se obavezao da, pored plaćanja zakupa, uredi fasadu prema Trgu i otvori adekvatne ulaze za prizemlje i za sprat stare Robne kuće u centru grada.


  K u l t u r a

  ZLATIBORSKI "EXIT"

  Od četvrtka do nedelje trebao je da bude održan letnji muzički festival na Zlatiboru, SUNRISE, i okupi 25 popularnih izvođača iz zemlje i inostranstva. Međutim već prvog dana manifestacija je kasnila sa početkom nekoliko sati a posle dva dana je i otkazana. Kako su bila najavljena gostovanja zaista velikih imena sa domaće muzičke scene veliki broj gledalaca je ostalo kratkih rukava ali i praznih džepova. Organizatori muzičkog festivala (Agencija "MB Temerin", Sportsko-kulturni centar Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor) nisu dali razloga otkazivanja koncerata kao i objašnjenje kako će gledaocima biti nadoknađen novac.


  "MEFEST" NA ZLATIBORU

  Jubilarni 10. MEFEST - Međunarodni festival ekološkog, turističkog i sportskog filma, održaće se na Zlatiboru od 28. do 31. avgusta. Na otvaranju u sredu, u Kongresnoj sali "Čigote", biće priređena izložba "Veliki mehanizam" akademskog slikara Aleksandra Pribićevića.

  Na ovogodišnjem MEFESTU biće prikazano 80 filmova iz 13 zemalja, a paralelno će trajati i treći studentski MEFEST. Umetnički direktor i selektor ovogodišnjeg festivala je filmski kritičar Branislava Džunov, a predsednik žirija za dodelu nagrada je čuveni filmski reditelj Lordan Zafranović.


  S p o r t

  OLIVERA JEVTIĆ U INOSTRANSTVU?

  Trener naše najbolje atletičarke Olivere Jevtić, takođe poznati atletičar Slavko Kuzmanović, najavio je da bi Olivera uskoro mogla sportsku karijeru da nastavi u inostranstvu.

  Kuzmanović je mišljenja da bi promena sredine i bolji uslovi za trening dobro došli Oliveri, pa se razmatra mogućnost odlaska u neki poznati evropski klub.


  O b j e k t i v

  ZLATIBOR U ČETIRI SLIKE

  Mnogima je Zlatibor poznat kao pitoma turistička destinacija smeštena na visoravni između Čajetine, Čigote i Tornika, mada je ova planina mnogo veća i divljija. Kada se krene prema zapadu putem do sela Semegnjevo, dolazi se u netaknuti deo Zlatibora. Dalje nema puteva. Dalje caruju visoki zlatiborski borovi, potoci, reke i pastiri. Ne četiri, nego ni mnogo više fotografija vam ne mogu dočarati svu lepotu ovog predela, ali svakako možete da je naslutite.
  "UŽICE NA INTERNETU"
  elektronski časopis za Uzicane i o užičkom kraju

  IZDAVAČ: DataVoyage, Užice; REDAKCIJA: Radenko Mutavdžić, Predrag Supurović,
  Goran Poštaš, Vladimir Sivčević Volođa, Aleksandar Bogićević;
  ADRESA: YU 31000 UŽICE, Dimitrija Tucovića 44/84;
  TELEFONI: (+381 31) 510030, 531374, FAKS: 510430;
  E-MAIL: editor@uzice.org.yu

  Časopis je besplatan i distribuira se preko Internet-a. Prijavljivanje za preuzimanje brojeva putem e-maila na subscribe@uzice.org.yu. Odjavljivanje na mailto: unsubscribe@uzice.org.yu.
  Svaki broj časopisa mozete pogledati i na web-u: https://www.uzice.net/uzice-na-internetu/ .

  (c)1996,2002 Copyright by DataVoyage. Sva prava zadržana.
  Dalja distribucija dozvoljena uz obavezu navođenja izvora.


  Member of UziceNet; WEB Design: DataVoyage