UZICE na Internetu Uzice na Internetu

Broj 21 18. avgust 2002. Godina VII

UŽIČKE DISKUSIONE GRUPE NA INTERNETU

Fokus
 • KONVERZIJA KOTLARNICE "LIPA"
 • OSVEŠTANI TEMELJI CRKVE U POŽEGI
 • ŠKOLSKI PRIBOR ZA PRVAKE
 • Privreda
 • PRIVATIZACIJA UŽIČKIH FIRMI
 • Izložba
 • IZLOŽBA "40 SLIKARA" U GRADSKOJ GALERIJI
 • Sport
 • KOMISIJA ZA SPORT
 • ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANJA
 • Turizam
 • EKO-KARAVAN NA ZLATIBORU
 • F o k u s

  KONVERZIJA KOTLARNICE "LIPA"

  Jedan od najvećih zagađivača vazduha u Užicu, kotlarnica "Lipa", preći će na potrošnju mazuta umesto uglja. Konverziju vrednu preko 10 miliona dinara finansiraće Skupština opštine, JKP "Toplota", Direkcija za izgradnju i Eko-fond.

  U drugoj fazi konverzije povećao bi se sadašnji kapacitet kako bi se ostale manje kotlarnice priključile na "Lipu", a na taj način bi se udovoljilo brojnim zahtevima za priključivanje na gradsku toplanu.


  OSVEŠTANI TEMELJI CRKVE U POŽEGI

  Vladika Atanasije Jevtić služio je svetu liturgiju na osvećenju temelja nove saborne crkve u Požegi. Vladika Atanasije zahvalio je svima koji pomažu podizanje ove crkve, a posebno ga je obradovala poseta dece kojima je poželeo "da budu bolji od nas".

  Požega ima malu crkvu, nedovoljno veliku da primi sve vernike. Zemljište od 66 ari na kome se podiže novi hram, poklon je Skupštine opštine, a vrednost placa je 400 hiljada maraka.


  ŠKOLSKI PRIBOR ZA PRVAKE

  Izvršni odbor Skupštine opštine Užice odlučio je da svih 860 prvaka, koji u septembru polaze u osnovne škole u užičkoj opštini, dobiju poklon-pakete sa školskim priborom. Za ovu namenu iz budžeta je izdvojeno 150.000 dinara.


  P r i v r e d a

  PRIVATIZACIJA UŽIČKIH FIRMI

  Do sada je u užičkom regionu privatizovano 5 preduzeća. To su Cementara Kosjerić, prodata na javnom tenderu, i četiri firme prodate na javnoj aukciji: Autoservis Priboj, PK "Zlatibor" Čajetina, HTP "Golubac" Arilje i TP "Palisad" Zlatibor.

  U međuvremenu je kupac "Palisada" gospodin Virić, odustao od kupovine, tačnije raskinuo je ugovor sa Agencijom za privatizaciju.

  Trenutno je aktuelna prodaja Valjaonice aluminijuma. Tendersku dokumentaciju otkupilo je šest firmi, a svoje ponude poslale su dve firme: "Impol" iz Slovenske Bistrice i Kompanija "Ist point" sa Kipra. Odluka o prodaji biće doneta 28. avgusta.

  Prva aukcijska prodaja novih preduzeća biće 28. avgusta a na aukciji biće "Prvi partizan-EMO", "Mesar" i "Tvrdi metal". "Mesar" je prvi put na aukciji, a ostala dva preduzeća drugi put.

  Za 10. septembar zakazana je prodaja preduzeća "Laminat" iz Bajine Bašte, koje je imalo dva neuspešna pokušaja prodaje.


  I z l o ž b a

  IZLOŽBA "40 SLIKARA" U GRADSKOJ GALERIJI

  Od 13. do 29. avgusta u Gradskoj galeriji u Užicu posetioci mogu pogledati slike iz zbirke Gradske galerije Višegrad. Na svečanosti otvaranja osnivaču višegradske galerije slikaru Branku Nikitoviću uručeno je priznanje za entuzijazam i pregalaštvo u najtežim ratnim godinama, kada je 1993, galerija i počela sa radom.

  Izložbu u Užicu otvorio je Nikola Kusovac, kustos Narodnog muzeja u Beogradu. Posetioci mogu pogledati 51 odabrano umetničko delo, iz kolekcije od 250 radova.


  S p o r t

  KOMISIJA ZA SPORT

  Izvršni odbor Skupštine opštine Užice formirao je Komisiju za sport čiji je zadatak da sagleda položaj sporta i prema rangu takmičenja i ostalim relevantnim činjenicama izradi kriterijume za finansiranje sportskih klubova iz budžeta Opštine.

  U Komisiji je devet članova, 5 ispred Skupštine opštine i 4 koji predstavljaju sportske organizacije i klubove iz Užica.

  ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANJA

  Oko 50 mališana završilo je školu plivanja koju su na užičkoj plaži organizovali Opštinski odbor Demokratske stranke i Ustanova "Veliki park".

  Diplome je uručio potpredsednik SO Užice Milomir Sredojević i najavio sličnu školu i za naredno leto.


  T u r i z a m

  EKO-KARAVAN NA ZLATIBORU

  Eko-karavan, u organizaciji "Planet-arta", Turističke organizacije Zlatibor i Eko-fonda Čajetina, održan je od 14. do 17. avgusta. Svakog dana menjana je lokacija, od Gostilja, preko Borove Glave, Uvca do Spomenika na Zlatiboru. Eko-karavan je otvorila Verica Ćurčić, savetnik ministra životne sredine.

  Učesnici su brali lekovito bilje, šumsko voće i pečurke, a u sportskom programu bilo je vožnje biciklom i paraglajdinga. U kulturnom programu organizovano je slikanje u prirodi i muzički događaji, a najupečatljiviji je bio nastup trubača koji su najavili Eko-karavan prvog dana njegovog održavanja.
  "UŽICE NA INTERNETU"
  elektronski časopis za Uzicane i o užičkom kraju

  IZDAVAČ: DataVoyage, Užice; REDAKCIJA: Radenko Mutavdžić, Predrag Supurović,
  Goran Poštaš, Vladimir Sivčević Volođa, Aleksandar Bogićević;
  ADRESA: YU 31000 UŽICE, Dimitrija Tucovića 44/84;
  TELEFONI: (+381 31) 510030, 531374, FAKS: 510430;
  E-MAIL: editor@uzice.org.yu

  Časopis je besplatan i distribuira se preko Internet-a. Prijavljivanje za preuzimanje brojeva putem e-maila na subscribe@uzice.org.yu. Odjavljivanje na mailto: unsubscribe@uzice.org.yu.
  Svaki broj časopisa mozete pogledati i na web-u: https://www.uzice.net/uzice-na-internetu/ .

  (c)1996,2002 Copyright by DataVoyage. Sva prava zadržana.
  Dalja distribucija dozvoljena uz obavezu navođenja izvora.


  Member of UziceNet; WEB Design: DataVoyage