UZICE na Internetu Uzice na Internetu

Broj 16 30. jun 2002.. Godina VII

UŽIČKE DISKUSIONE GRUPE NA INTERNETU

Blic
 • ZAVIČAJNI DANI MOKRE GORE
 • Izložba
 • PRVA NAGRADA SLOBODANU STANIĆU DŽINGIJU
 • Sport
 • PONOVO "MOSI" IGRE
 • Privreda
 • PRIVATIZACIJA VALJAONICE ALUMINIJUMA
 • Objektiv
 • BAJAGA NA UŽIČKOM TRGU
 • B l i c

  ZAVIČAJNI DANI MOKRE GORE

  U subotu i nedelju održani su tradicionalni "Dani Mokre Gore". Posetioci su i ove godine mogli da uživaju u brojnim kulturnim manifestacijama, prikazivanju narodnih običaja, nastupima foklornih i dramskih grupa.

  Posebna atrakcija bila je vožnja "Šargan-ekspresom", kako je nazvan obnovljeni Ćira koji saobraća od Mokre Gore do čuvene Šarganske osmice.


  I z l o ž b a

  PRVA NAGRADA SLOBODANU STANIĆU DŽINGIJU

  Dobitnik prve nagrade na Bijenalu likovnih i primenjenih umetnosti u Smederevu je užički slikar Slobodan Stanić Džingi. U konkurenciji sto slikara iz Srbije i Crne Gore, Stanić je nagradu dobio za portret iz ciklusa "Koreni". U okviru ovog ciklusa urađeno je oko 20 radova i primetno je da su privukli pažnju i publike i kritike.

  Nagrada za osvojeno prvo mesto je organizovanje samostalne izložbe u Kulturnom centru u Smederevu i Povelja.


  S p o r t

  PONOVO "MOSI" IGRE

  Domaćin 39. međuopštinskih sportskih igara je Bajina Bašta, a održavaju se od 4. do 7. jula. Nastupiće oko 2.000 sportista iz 23 opštine Srbije i Crne Gore. Prijavljeno je 159 muških i 64 ženske ekipe. Promoter ove sportske manifestacije je naš proslavljeni atletičar dr Dane Korica.


  P r i v r e d a

  PRIVATIZACIJA VALJAONICE ALUMINIJUMA

  Tender za prodaju 70 odsto kapitala Valjaonice aluminijuma istekao je 26. juna. Tendersku dokumentaciju otkupilo je 6 svetskih kompanija što potvrđuje da je interesovanje za sevojnički gigant veliko.

  Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu kapitala je 22. jul, a do tada se očekuju posete iz ovih šest kompanija kako bi se još više sagledao potencijal Valjaonice aluminijuma.


  O b j e k t i v

  BAJAGA NA UŽIČKOM TRGU

  Popularni Bajaga nastupio je u subotu uveče na prepunom užičkom Trgu. Ovo je prvi u seriji kulturnih događaja koje za ovo leto priprema Skupština opštine Užice. Fotografije sa koncerta mozete pogledati na nasem sajtu.
  "UŽICE NA INTERNETU"
  elektronski časopis za Uzicane i o užičkom kraju

  IZDAVAČ: DataVoyage, Užice; REDAKCIJA: Radenko Mutavdžić, Predrag Supurović, Goran Poštaš, Vladimir Sivčević Volođa, Aleksandar Bogićević;
  ADRESA: YU 31000 UŽICE, Dimitrija Tucovića 44/84;
  TELEFONI: (+381 31) 510030, 531374, FAKS: 510430;
  E-MAIL: editor@uzice.org.yu

  Časopis je besplatan i distribuira se preko Internet-a. Prijavljivanje za preuzimanje brojeva putem e-maila na subscribe@uzice.org.yu. Odjavljivanje na mailto: unsubscribe@uzice.org.yu.
  Svaki broj časopisa mozete pogledati i na web-u: https://www.uzice.net/uzice-na-internetu/ .

  (c)1996,2002 Copyright by DataVoyage. Sva prava zadržana.
  Dalja distribucija dozvoljena uz obavezu navođenja izvora.


  Member of UziceNet; WEB Design: DataVoyage