UZICE na Internetu Uzice na Internetu

Broj 2 10. februar 2002. Godina VII

Diskusione grupe

Blic
 • POMOĆ NORVEŠKE VLADE
 • FESTIVAL HRANE U UŽICU
 • "MIS BALKANA" NA ZLATIBORU
 • UMETNIČKA ŠKOLA U UŽICU?
 • Privreda
 • SARADNJA ZLATIBORSKOG I JUŽNOBANATSKOG OKRUGA
 • Izlozba
 • GRAFIKE MEHMEDA SLEZOVIĆA U GRADSKOJ GALERIJI
 • Koncert
 • KVARTET STJEPKA GUTA
 • B l i c


  POMOĆ NORVEŠKE VLADE

  I ove zime Vlada Kraljevine Norveške pomogla je užičkoj opštini u obezbedjivanju mazuta i lož-ulja. Ove sedmice stiglo je 250 tona mazuta za grejanje užičkog Zdravstvenog centra, Gimnazije i Ekonomske skole, a 76 tona lož-ulja iskoristiće se za grejanje Doma zdravlja, Osnovne skole "Slobodan Sekulić" i dečjeg vrtića "Neven".

  FESTIVAL HRANE U UŽICU

  Osmi svetski festival hrane "SVEHRAN" održaće se 15. i 16. februara u Užicu, u hotelu „Zlatibor", pod nazivom „Nacionalna jela i pića". Ovaj festival je do sada organizovan u Jugoslaviji, Švajcarskoj i Republici Srpskoj a prijave za organizovanje festivala stigle su iz Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine, Austrije, Nemačke, Italije i Kanade. Festival je smotra nacionalnih dostignuća u oblasti proizvodnje i ripremanja zdrave prirodne hrane.

  "MIS BALKANA" NA ZLATIBORU

  Na Zlatiboru je održan izbor za „mis Balkana" i modna revija erotskog rublja italijanskog kreatora Roberta Poretija. Od kandidatkinja iz 11 zemalja prema odluci i žirija i publike najlepša je Helena Paulos iz Limasola, studentkinja kineskog jezika. Prva pratilja je Tanja Martinović iz Lazarevca, a druga pratilja Aleksandra Stamenković iz Beograda.

  UMETNIČKA ŠKOLA U UŽICU?

  Članovi Izvršnog odbora SO Užice dali su punu podršku inicijativi za otvaranje srednje umetničke škole u Užicu-Pokretač inicijative, užičko Odeljenje Ministarstva prosvete i sporta, navelo je da je ključni motiv za osnivanje škole očuvanje tradicionalnih kulturnih vrednosti ove sredine, kao i razvoj i afirmacija male privrede u domenu umetničkog zanatstva. Istovremeno, sa jednom ovakvom školom upotpunila bi se mreža postojećih obrazovnih institucija u gradu i ostvario jedan od bitni elemenata u predstojećem procesu regionalizacije.

  P r i v r e d a


  SARADNJA ZLATIBORSKOG I JUŽNOBANATSKOG OKRUGA

  U sredu je potpisan ugovor o privrednoj saradnji izmedju Regionalnih privrednih komora Užica i Pančeva. Na sastanku je bilo 50 privrednika iz Zlatiborskog i 140 iz Južnobanatskog okruga. U razgovorima privrednika učestvovali su i ministra za privatizaciju Aleksandar Vlahović i potpredsednik Skupštine Srbije, Gordana Čomić.

  I z l o ž b a

  GRAFIKE MEHMEDA SLEZOVIĆA U UŽIČKOJ GRADSKOJ GALERIJI

  Mehmed Slezović, akademski slikar i grafičar iz Novog Pazara, izložio je u užičkoj Gradskoj galeriji 50 grafika, slika i crteža. Na otvaranju izložbe govorio je Predrag Marković, član G17 Plus, a ova organizacija je zajedno sa Gradskom galerijom i organizator izložbe. Posle Užica izložbu će videti publika u Gornjem Milanovcu, Priboju i Prijepolju.

  Mehmed Slezović (1960) rodjen je u Novom Pazaru. Dimplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1985. godine, odsek slikarstva, kod prof. Radenka Miševića. Postdiplomske studije slikarstva završio je 1987. kod prof. Mome Antonovića, a postdiplomske studije grafike 1990. kod prof. Emira Dragulja na istom fakultetu.

  Do sada je priredio 21 samostalnu izložbu i učestvovao na više od 120 kolektivnih izložbi. Dobitnik je više zapaženih domaćih i stranih nagrada i priznanja.Član je ULUS-a i Medjunarodnog udruženja Krakovskog trijenala.

  K o n c e r t


  KVARTET STJEPKA GUTA

  Naš poznati džez muzičar Stjepko Gut gostovao je sa svojim kvartetom u utorak u Užicu. U Narodnom pozorištu održan je koncert, a pre toga u Narodnoj biblioteci na tribini o džezu razgovarano je o načinima popularizacije ovog kod nas malo popularnog žanra.

     "UZICE NA INTERNETU" Elektronski časopis za Užičane i o užičkom kraju;
  IZDAVAČ: DataVoyage , Užice;
  REDAKCIJA:
  Radenko Mutavdžić, Predrag Supurović, Goran Poštaš,
  Vladimir Sivcević Volodja, Aleksandar Bogićević;
  ADRESA: YU 31000 UŽICE, Dimitrija Tucovića 44/84; TELEFONI: (+381 31) 531374, 511076;
  E-MAIL: office@uzice.datavoyage.com

  Časopis je besplatan i distribuira se preko Internet-a.
  Prijavljivanje za preuzimanje brojeva putem e-maila na subscribe@uzice.datavoyage.com .
  Odjavljivanje na mailto: unsubscribe@uzice.datavoyage.com.
  Svaki broj časopisa mozete pogledati i na
  web-u: https://www.uzice.net/uzice-na-internetu/ .

  (c)1996, 2002 Copyright by DataVoyage. Sva prava zadrzana.
  Dalja distribucija dozvoljena uz obavezu navodjenja izvora.


  WEB Design:
  DataVoyage