IMPOL Seval u 2006.
IZVOZNA
ORIJENTACIJA

- Na domaćem tržištu može se plasirati do 5.000 tona naših proizvoda godišnje. Sve ostalo moramo izvesti - ističe generalni direktor IMPOL Sevala Ninko Tešić. - U 2005. godini učešće izvoza u ukupnoj realizaciji bilo je 92 odsto, a vrednost oko 60 miliona evra. U 2006. očekujemo da država značajnije podrži ona preduzeća koja nastoje da povećaju proizvodnju i vrate se na svetsko tržište. IMPOL Seval treba 2007. da ima godišnju proizvodnju od 80.000 tona proizvoda, a 95 odsto te prozvodnje realizovaćemo na svetskom tržištu, optimistički najavljuje Ninko Tešić, koji je za ostvarene rezultate dobio laskavo priznanje MENADŽERA GODINE.

Ninko TesicTokom 2006. godine Impol-Seval nastavlja investicije čiji će ukupan iznos biti oko 20 miliona evra. Sredstva se ulažu u modernizaciju povećanja proizvodnih kapaciteta, što će omogućiti ponudu novih proizvoda, a biće preduzete i dodatne mere zaštite životne sredine i poboljšanja uslova rada.

- Najveću investiciju od oko 10,5 miliona evra predstavlja izgradnja nove livnice sa livnim uređajem koji je trenutno najsavremenije i najskuplje tehničko rešenje u aluminijumskoj industriji. Pri kraju je montiranje linije za ivičenje, poprečno sečenje i pakovanje limova, biće modernizovan valjački stan i linija za bojenje traka, ali se planira i proizvodnja toplo valjanih traka - kaže Ninko Tešić, i dodaje da će biti realizovano i nekoliko manjih investicija u fabrički informacioni sistem, infrastrukturu i logistiku. Prošle godine proizvedeno je nešto više od 43 hiljade tona, što je za 35 odsto više nego 2004. godine i to je rekordna proizvodnja od osnivanja fabrike. Više od 92 odsto proizvodnje realizovano je na inostranom tržištu i ostvaren devizni priliv od oko 60 miliona evra, što ovu fabriku svrstava u red pet najvećih izvoznika u Srbiji.

Impol SevalProsečne zarade 760 radnika su oko 28.000 dinara. Ugovorom sa republičkom Agencijom za osiguranje depozita, fabrika je rešila i pitanje dugovanja prema Londonskom i Pariskom klubu poverilaca, koje će otplaćivati u narednih pet godina.

U ovoj godini planira se proizvodnja od 65.000 do 70.000 tona, ali i prijem novih radnika, prvenstveno livaca, topioničara i ostalih proizvodnih zanimanja.

Direktor Tešić najavljuje i značajnije povećanje standarda zaposlenih, i rast proizvodnje u narednim godinama do 100.000 tona godišnje.

R. Mutavdžić (28.01.2006)

 
© Uzice.net 1996-2005.