Тихомир Петковић, председник ужичке општине
ОСТВАРИВАЊЕ ОБЕЋАНИХ ПРОЈЕКАТА

- Нови председник ужичке општине Тихомир Петковић (ДСС) рођен је 1958. године у том граду, завршио је Економски факултет у Београду и потом 17 година радио на руководећим пословима у ужичком Трговинском предузећу „Градина”.
Сада ради као директор „Југопетролове” радне јединице у Ужицу. Са супругом Бранком има ћерку Дарку и сина Владислава. Поред породице, Тихомир у своје највеће успехе убраја освајање Монблана и стицање звања падобранца у 63. падобранској бригади. Ново лице за Ужице, слоган је који га је у кампањи пратио. Поставили смо му три питања.
Први важни послови које планирате да урадите у Ужицу?
– С обзиром на подршку коју су ми дали министри републичке владе, најважније је да се са сваким министром појединачно договорим о остварењу обећаних пројеката. Већ је, ево, почело оспособљавање писте аеродрома Поникве, инвестиција од два и по милиона евра, да би била спремна за цивилни саобраћај. Надам се да ће до краја године ти послови бити завршени. Затим Медицинска школа. Сав новац за завршетак зграде је обезбеђен, завршетак се може очекивати до новембра. Нису заборављени ни сеоски путеви, путари већ се раде у Стапарима и Гостиници, ускоро ће и у другим сеоским подручјима у те послове бити уложено око 200 милиона динара. Веома значајна област мог деловања биће привреда овог града, да би се обезбедила нова радна места. За почетак, ту је реализација пројекта индустријске зоне. Министарство привреде је Ужице уврстило у један од градова где се планира оснивање такве зоне, а услов за то је да ужичка општина обезбеди најмање десет хектара земљишта, што је овде један од тежих, али важан и хитан посао.
Како ће се функционисати ужичка власт у ситуацији кад ДС има највише одборника, а ДСС сама не може да формира власт?
- Мислим да је ДСС спремна као странка да сарађује са другим партијама у интересу грађана Ужица. Наредних дана ћемо покушати разумним предлозима да направимо договоре са другим странкама. Без имало мржње према иједној странци, спреман сам за сваки договор. Ипак, у овом моменту у Ужицу постоји део ДС који није спреман за сарадњу. Надамо се да ће, кад се страсти охладе, већински део те странке схватити шта нам је свима заједнички интерес – да направимо коалициону већину у којој сви ми, као и грађани, добијамо. Што се тиче прича о подели важних општинских функција, још је рано о кандидатима говорити пре постизања коалиционог договора. волео бих да што пре завршимо целу ту политичку причу и да се посветим привредним темама.
Да ли вас обавезе спречавају да се бавите планинарењем и скоковима падобраном?
- Већ предосећам да ће ми ова функција одузети много времена и неће бити могућности за хобије и лични живот. То је, међутим, цена коју сам спреман да платим. Планинарења се, ипак, не могу сасвим одрећи, ни одлазака са породицом и пријатељима на омиљена места, попут Јелове горе, Златибора, Таре. Што се тиче падобранских скокова, последњих десетак година нисам активан у томе, мада понекад пожелим да доживим осећај висине. Кад ускоро аеродром Поникве буде спреман за цивилне летове, ето шансе и за падобранске скокове, ако не мени а онда сигурно младим Ужичанима које ћу у томе радо подржати.

Бранко Пејовић (јул 2006)

 
© Uzice.net 1996-2005.