UZICE na Internetu Uzice na Internetu

Broj 14 16.jun 2002. Godina VII

Diskusione grupe

Blic
 • NOVI STATUT OPŠTINE UŽICE
 • TUŽBA PROTIV ŠEŠELJA?
 • Privreda
 • PRIZNANJE ZA KVALITET ŠTAMPARIJI "D.TUCOVIĆ"
 • Izlozba
 • SLIKE SLAVENKE KOVAČEVIĆ MARIĆ U GRADSKOJ GALERIJI
 • Sport
 • UŽIČKE ODBOJKAŠICE NA EVROPSKOJ SCENI
 • B l i c

  NOVI STATUT OPŠTINE UŽICE

  Odbornici Skupštine opštine Užice usvojili su u ponedeljak novi Satut Opštine. Njime se predviđa da broj odbornika ostane isti - 67, a u izvršnoj vlasti umesto Izvršnog odbora biraće se Opštinsko veće. Na njegovom čelu biće predsednik opštine, koga će kao i do sada birati odbornici iz svojih redova. Iako je bilo reči da će predsednika opštine građani birati neposredno na izborima, od toga se odustalo.

  Novine su i uvođenje funkcije glavnog arhitekte opštine koga postavlja i razrešava predsednik opštine. Predviđeno je i mesto opštinskog menadžera koji ima širok opis poslova a usmereni su na ekonomski razvoj opštine. Može se ustanoviti i građanski branilac (ombudsman) koji treba da štiti prava građana.

  Cilj Statuta je da ojača poziciju lokalne samouprave i urađen je na iskustvima razvijenih evropskih zemalja.

  TUŽBA PROTIV ŠEŠELJA?

  Opštinsko tužilaštvo iz Užica zatražilo je od administrativnih odbora republičke i savezne skupštine da ukine poslanički imunitet Vojislavu Šešelju, kako bi se mogao povesti krivični postupak protiv njega zbog povrede ugleda Republike Srbije i predsednice Skupštine Nataše Mićić. Šešelj je ove uvrede izrekao prilikom gostovanja na užičkoj Televiziji S, prošlog petka u plaćenom terminu.

  Dva dana posle toga Televizija S prestala je sa emitovanjem programa jer joj je Direkcija za izgradnju isključila predajnik na Zabučju zbog neplaćenih računa. Isključen je i predajnik televizije "YU info".

  Po nalogu Tužilaštva policija je oduzela kasetu sa snimljenom emisijom.

  P r i v r e d a

  PRIZNANJE ZA KVALITET ŠTAMPARIJI "DIMITRIJE TUCOVIĆ"

  Užičkoj Štampariji "Dimitrije Tucović" dodeljeno je priznanje Elektroprivrede Srbije "Znak kvaliteta". Značaj prizanja je utoliko veći što je za njega konkurisalo blizu 7.000 dobavljača Elektroprivrede.

  Štamparija već poseduje sertifikat YUS ISO 9002 koji potvrđuje njen visok nivo organizacije i kvaliteta proizvoda i usluga.

  I z l o ž b a

  SLIKE SLAVENKE KOVAČEVIĆ TOMIĆ U GRADSKOJ GALERIJI

  Slavenka Kovačević Tomić (1965), akademski slikar iz Beograda, otvorila je u utorak samostalnu izložbu slika u užičkoj Gradskoj galeriji. Na otvaranju su govorili Todor Đurić i mr Obrad Jovanović.

  Slavenka Kovačević Marić je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Milice Stefanović. Užička piblika imala je prilike da vidi njene radove pre osam godina kada je izlagala zajedno sa sestrom i ocem Božom Kovačevićem.

  S p o r t

  UŽIČKE ODBOJKAŠICE NA EVROPSKOJ SCENI

  Jugoslovenska ženska odbojkaška reprezentacija od petka igra na kvalifikacionom turniru u Francuskoj za plasman na prvenstvo Evrope 2003. u Turskoj. Učestvuju i ekipe domaćina, zatim Holandije i Grčke. Za ekipu Jugoslavije iz užičkog "Jedinstva" igraju Vesna Čitaković kao kapiten, Aleksandra Milosavljević i Sanja Starović.

  Inače, Vesna Čitaković je potpisala ugovor sa jednim od najboljih klubova Evrope, italijanskom Modenom. Užičanka Marija Vasić je prošle godine igrala u Mađarskoj, a sada prelazi u Grčku, dok Ana Barnak ostaje u Nemačkoj gde je igrala i prošle sezone.
  "UZICE NA INTERNETU" Elektronski časopis za Užičane i o užičkom kraju;
  IZDAVAČ: DataVoyage , Užice;
  REDAKCIJA:
  Radenko Mutavdžić, Predrag Supurović, Goran Poštaš,
  Vladimir Sivcević Volodja, Aleksandar Bogićević;
  ADRESA: YU 31000 UŽICE, Dimitrija Tucovića 44/84; TELEFONI: (+381 31) 531374, 511076;
  E-MAIL: office@uzice.dv.co.yu

  Časopis je besplatan i distribuira se preko Internet-a.
  Prijavljivanje za preuzimanje brojeva putem e-maila na subscribe@uzice.dv.co.yu .
  Odjavljivanje na mailto: unsubscribe@uzice.dv.co.yu.
  Svaki broj časopisa mozete pogledati i na
  web-u: http://www.uzice.net/ui/ .

  (c)1996, 2002 Copyright by DataVoyage. Sva prava zadrzana.
  Dalja distribucija dozvoljena uz obavezu navodjenja izvora.


  WEB Design:
  DataVoyage