UZICE na Internetu Uzice na Internetu

Broj 10 14.april 2002. Godina VII

Diskusione grupe

Blic
 • OSNOVAN OPŠTINSKI ODBOR NOVE SRBIJE U UŽICU
 • G17 PLUS O REZULTATIMA SVOG RADA
 • Privreda
 • PAD INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE
 • MRAZ OŠTETIO VOĆ
 • Izlozba
 • IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U HOLU POZORIŠTA
 • Sport
 • NOVI PORAZ "JEDINSTVA" U FINALU PRVENSTVA
 • "SLOBODA" NEREŠENO
 • B l i c

  OSNOVAN OPŠTINSKI ODBOR NOVE SRBIJE U UŽICU

  Nova Srbija je osnovala svoj Odbor u Užicu, a tim povodom Velimir Ilić, predsednik stranke i gradonačelnik Čačka, izneo je osnovne stavove svoje stranke o ključnim političkim pitanjima. Govoreći o svojoj kandidaturi za predsednika Srbije Ilić je rekao da će se kandidovati ako to ne uradi Vojislav Koštunica. Ocenjujući saradnju sa Užicem Ilić je rekao da je tokom prethodnih godina ostvarena samo jedna poseta što je jako malo s obzirom na blizinu i moguće zajedničke interese.

  G17 PLUS O REZULTATIMA SVOG RADA

  Na konferenciji za štampu užičke kancelarije G17 Plus istaknuti su rezultati rada ove organizacije u proteklom periodu. Međutim, zabrinjava mali učinak vladajuće koalicije u odnosu na ono što je obećano, tako da će sledećeg puta predmet analize biti sve ono što je nova vlast obećala a nije uradila.

  Na ovoj konferenciji iz Kancelarije G17 Plus Užice osporene su kritike koje je prilikom nedavnog boravka u Užicu izrekao predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić. On je rekao da G17 Plus dobija veliki novac, da kontroliše novčane tokove u zemlji, ali je ocenio i da je G17 Plus "nesreća srpskog naroda".

  P r i v r e d a

  PAD INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE

  Pad industrijske proizvodnje za 30 odsto i procena da će 10 hiljada radnika u narednom periodu ostati bez posla, osnovne su karakteristike poslovanja privrede užičkog regiona u prva dva meseca ove godine.

  Posebno zabrinjava pad proizvodnje u ključnim industrijskim granama, kao što je metalski kompleks, dok se porast proizvodnje beleži u granama koje u ukupnoj proizvodnji učestvuju sa svega 20 odsto. U prva tri meseca ove godine na tržište rada otišlo je 1300 radnika kao tehnološki višak ili zbog stečaja firmi. Prema proceni Nenada Simovića, predsednika Regionalne privredne komore, u narednom periodu bez posla bi moglo ostati čak 10 hiljada radnika. Očekivanja da oni dobiju posao u
  privatnom sektoru za sada su nerealna, jer je privatni sektor u užičkom kraju manje razvijen u prozvodnom delu, a prednjače trgovina i usluge.

  Užički privrednici su na Skupštini Komore izneli više predloga za poboljšanje poslovanja. Mogućnosti se vide u regulisanju odnosa sa Federacijom BiH gde bi agrar imao svoju šansu, zatim u boljem povezivanju sa našim ljudima u inostranstvu koji su zainteresovani da ulažu u proizvodnju, ali i u ubrzanju procesa privatizacije. Naime, društveni sektor i dalje propada jer ne može da pokrene proizvodnju niti
  da drugačije angažuje svoje kapacitete, a pripremni poslovi za privatizaciju u ovim firmama idu sporije nego što se očekivalo.

  MRAZ OŠTETIO VOĆE

  Jutarnji mrazevi prethodnih dana dosta su oštetili voće u užičkom kraju. Petar Joković, direktor Zavoda za poljoprivredu "Moravica", ocenio je da je oko 60 odsto cvetova uništeno. Najviše su stradale trešnje gde je oštećeno 90 odsto cvetova, a na šljivama, jabukama i kruškama oštećeno je oko 60 odsto cvetova. Na malinama mraz je oprljio ivice listova, ali štete nema, jedino je usporen razvoj. U odnosu na užički kraj štete u pojedinim regionima Srbije mnogo su veće.

  I z l o z b a

  IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U HOLU POZORIŠTA

  Tokom ove sedmice u holu Narodnog pozorišta priređena je izložba fotografija studenata Univerziteta "Braća Karić" u klasi profesora Milana Aleksića. Organizator izložbe je Studentski klub Više tehničke škole.

  S p o r t

  NOVI PORAZ "JEDINSTVA" U FINALU PRVENSTVA

  U finalu prvenstva Jugoslavije u odbojci užičko "Jedinstvo" pretrpelo je u petak novi poraz od beogradske "Crvene Zvezde" sa 3 : 1 u setovima. Prvu utakmicu u Užicu "Jedinstvo" je dobilo sa 3 : 0 u setovima, istim rezultatom Crvena Zvezda pobedila je u Beogradu, a Užičanke su očekivale da će iskoristiti prednost domaćeg terena i zabeležiti novu pobedu u petak. Međutim izgubile su tako da na sledećoj utakmici Beograđanke imaju psihološku prednost. Igra se do tri dobijene utakmice. "Jedinstvo" je do sada osam puta osvojilo prvenstveni pehar.

  "SLOBODA" NEREŠENO

  Fudbaleri "Slobode" igrali su nerešeno 2 : 2 sa "Banom" iz Raške, u prvenstvenoj utakmici Druge savezne fudbalske lige - grupa Zapad.
  "UZICE NA INTERNETU" Elektronski časopis za Užičane i o užičkom kraju;
  IZDAVAČ: DataVoyage , Užice;
  REDAKCIJA:
  Radenko Mutavdžić, Predrag Supurović, Goran Poštaš,
  Vladimir Sivcević Volodja, Aleksandar Bogićević;
  ADRESA: YU 31000 UŽICE, Dimitrija Tucovića 44/84; TELEFONI: (+381 31) 531374, 511076;
  E-MAIL: office@uzice.dv.co.yu

  Časopis je besplatan i distribuira se preko Internet-a.
  Prijavljivanje za preuzimanje brojeva putem e-maila na subscribe@uzice.dv.co.yu .
  Odjavljivanje na mailto: unsubscribe@uzice.dv.co.yu.
  Svaki broj časopisa mozete pogledati i na
  web-u: http://www.uzice.net/ui/ .

  (c)1996, 2002 Copyright by DataVoyage. Sva prava zadrzana.
  Dalja distribucija dozvoljena uz obavezu navodjenja izvora.


  WEB Design:
  DataVoyage