Uzice 
na Internetu Uzice 
na Internetu

Broj 43 22. oktobar 2000. Godina V


Adresar Uzicana na Internetu Adresar Uzicana na Internetu
 
Fokus
  • OSTAVKE I SMENE U PREDUZECIMA
  • SAOPSTENJE DOS-a UZICE
  • KONFERENCIJA G 17 PLUS U UZICU
  • KRIVICNA PRIJAVA ZBOG IZBORNE KRADJE
  • Privreda
  • SEMINAR O KVALITETU
  • Knjiga
  • UZICANI NA SAJMU KNJIGA
  • Izlozba
  • IZLOZBA CRTEZA DR EVGENIJA HOSOVSKOG
  • Sport
  • ODBOJKASICE "JEDINSTVA" PETE U ITALIJI
  • TRKA ZA SRECNIJE DETINJSTVO I EKO OLIMPIJADA
  • Dosije

    F o k u s


    OSTAVKE I SMENE U PREDUZECIMA

    Nezavisni sindikat RJ "Gradnja" iz sastava GP "Zlatibor" u ponedeljak je formirao Krizni stab ovog gradjevinskog preduzeca i za predsednika Staba imenovao Mirka Randjelovica, bivseg tehnickog direktora, ovlastivsi ga da preuzme privremeno rukovodjenje firmom. Medjutim, ova odluka nije naisla na odobravanje ni u kolektivu, ni u uzickom DOS-u ni u G17 Plus, pa se krizni stab povukao a na celu "Zlatibora" ostaje direktor Dragan Stankovic.

    Radnici "Agroindustrije" - fabrike alkoholnih pica iz Lunovog sela, zajdno sa bivsim direktorom Milovanom Petrovicem, provalili su u fabriku sa zahtevom da nastave proizvodnju. Oni su zatrazili i ponisenje resenja o uvodjenju stecaja iz avgusta ove godine koje je doneo Okruzni privredni sud u Uzicu.

    Na zahtev gradjana Kosjerica koji su ucestvovali u protestima u Beogradu 5. oktobra i radnika Cementare, okupljenih ispred Fabrike cementa, direktor Ratomir Munitlak podneo je ostavku, koju je Upravni odbor usvojio. Za vrsioca duznosti direktora Fabrike cementa postavljen je Milenko Drobnjak, a novi predsednik Upravnog odbora je Miljko Savic.

    Na zboru radnika Zavoda "Cigota" na Zlatiboru direktor dr Milisav Cutovic, podneo je ostavku. Zbor je imenovao dr Nenada Crncevica za vrsioca duznosti direktora a za njegove pomocnike izabrani su dr Milan Mijajilovic i dr Mladjen Obradovic.

    Direktor JP "Elektrodistribucija" Uzice Milan Mirosavljevic podneo je zahtev za razresenje sa funkcije direktora, ali Upravni odbor Elektroprivrede Srbije, koji je nadlezan za imenovanje direktora, jos nije razmatrao zahtev.

    Dr Mihajlo Popovic, direktor Zdravstvenog centra za Zlatiborski okrug sa sedistem u Uzicu podneo je ostavku na tu funkciju.

    Skupstina deonicara Valjaonice bakra smenila je Borku Vucic, Ninoslava Cvetanovica i Borisava Milacica u Upravnom odboru ovog preduzeca.

    SAOPSTENJE DOS-a UZICE

    U Srbiji, pa i u Uzicu, pojavili su se slucajevi formiranja "kriznih stabova DOS-a", koji po nekim preduzecima preuzimaju funkcije upravljanja i rukovodjenja. Ovim zelimo da obavestimo nase sugradjane da DOS Uzice ne odobrava takav nacin rada i da ne stoji iza toga. Smatramo da je iskljucivo pravo zaposlenih u kolektivima i ustanovama da odlucuju o tome da li treba menjati rukovodstvo ili ne i da procenjuju da li su oni dobro radili ili ne zasluzuju poverenje zaposlenih u kolektivima.

    Iza svega ovoga ne stoji ni rukovodstvo Skupstine opstine, koje takodje smatra da su semene rukovodecih ljudi pravo i nadleznost, pre svega, zaposlenih u kolektivima.

    KONFERENCIJA G 17 PLUS U UZICU

    Na konferenciji za novinare Kancelarije G 17 Plus u Uzicu Desimir Dragojlovic i Dragan Stojmenov govorili su o aktuelnim pojavama nakon septembarskih izbora. Oni su istakli da treba da se izvrsi popis imovine novoizabranih opstinskih funkcionera u skladu sa najavama iz predizborne kampanje. Takodje, oni su zatrazili i popis imovine SPS i JUL-a kako ne bi doslo do otudjenja ove "narodne imovine". I sadasnja Televizija 5 i Radio Talija trebalo bi da budu javna preduzeca, a ne partijska glasila, jer ih je gradila privreda grada. Medjutim, tek treba utvrditi vlasnicku strukturu u ovim medijima.

    Funkcioneri G17 Plus zalozili su se i za kvalitetnu kadrovsku politiku u Uzicu kako bi poslovi bili sto uspesnije vodjeni.

    KRIVICNA PRIJAVA ZBOG IZBORNE KRADJE

    Na osnovu krivicne prijave koju je izborni stab DOS-a, sumnjajuci u istinitost prezentovanih izbornih rezultata, podneo protiv clanova Izborne komisije Izborne jedinice 19 - Uzice, opstinski tuzilac je pokrenuo predlog o preduzimanju predistraznih radnji.

    Istrazni sudija Ostinskog suda u Uzicu, Zoran Milinkovic, nalozio je pecacenje prostorija ove komisije, kako bi se izborni materijal iskoristio kao dokaz o krivicnom postupku. U zapecacenoj prostoriji nalaze se originalni zapisi sa oko 600 birackih mesta za izbor poslanika Savezne skupstine i predsednika SRJ.

    P r i v r e d a


    SEMINAR O KVALITETU

    U organizaciji Regionalne privredne komore i Valjaonice bakra i Namenske proizvodnje u Uzicu je organizovan seminar o znacaju uvodjenja sistema kvaliteta u firmama. Bez kvaliteta nece biti mogucnosti nastupa na ino-trzistima, istakli su prof. dr Dragan Stanivukovic sa Tehnickog fakulteta iz Novog Sada i dr Bato Kamberovic, direktor Istrazivackog tehnoloskog centra Novi Sad, koji su govorili o "Ulozi menadzmenta na unapredjenju sistema kvaliteta" i "Unapredjenju kao procesu trajnog karaktera". Upravo je naglaseno da je dobijanje sertifikata samo prvi korak u trajnom procesu odrzavanja kvaliteta, bez koga nema ni izvoznih poslova.

    K n j i g a


    UZICANI NA SAJMU KNJIGA

    Na ovogodisnjem Sajmu knjiga u Beogradu, koji se odrzava od 23. do 30. oktobra, izdavaci iz uzickog kraja nastupaju zajedno na standu u Hali 14, sto je praksa i iz prethodnih godina. Oko 40 izdavaca predstavice preko 90 novih izdanja iz raznih oblasti. Ukupan tiraz svih izdanja premasuje 55.000 primeraka sto potvrdjuje prilicno bogatu izdavacku produkciju u kojoj ove godine ima i naucnih radova, beletristike, poezije, monografija, CD-romova...

    I z l o z b a


    IZLOZBA CRTEZA DR EVGENIJA HOSOVSKOG

    U Jokanovica kuci u Uzicu u cetvrtak je otvorena izlozba crteza dr Evgenija Hosovskog, lekara Doma zdravlja. Ovo je njegova druga samostalna izlozba a posvecena je obnovi manastira Uvac. Dr Hosovski je uradio oko 70 crteza iz raznih faza obnove ovog manastirskog kompleksa, a za ovu izlozbu odabrana je polovina tih radova.

    S p o r t


    ODBOJKASICE "JEDINSTVA" PETE U ITALIJI

    Odbojkasice "Jedinstva" iz Uzica i ove godine ucestvovale su na tradicionalnom turniru u San Remu u Italiji. Medju sest ekipa iz samog vrha evropske zenske odbojke Uzicanke su osvojile 5 mesto, ali su prikazale veoma dobru igru. Turnir je bio odlicno organizovan, a nastup nasih odbojkasica uspesan, tako da su vec dobile poziv za ucesce na turniru naredne godine.

    TRKA ZA SRECNIJE DETINJSTVO I EKO OLIMPIJADA

    Tradicionalna "Trka za srecnije detinjstvo" odrzana je u subotu na gradskom stadionu u Uzicu. U posebnim trkama nastupili su decaci i devojcice od prvog do osmog razreda iz uzickih osnovnih skola koji su bili najbolji na kvalifikacionim trkama u svojim skolama.

    Svoje takmicenje imali su i malisani iz predskolskih ustanova u Uzicu na prvoj decijoj eko-olimpijadi.

    D o s i j e


    U Okruznom sudu u Uzicu na tri godine zatvora osuden je Branko Munjic (55), vozac Sumskog gazdinstva "Golija" iz Ivanjice. On je u aprilu usmrtio Dusanku Velickovic, kada je teret sa njegovog kamiona pao i udario je u glavu, a tom prilikom povredjena je i njena kcerka Natasa.

    U teskoj saobracajnoj nesreci, u utorak, 17. oktobra, poginuo je Stevo Vukovic (42) iz Arilja. Izgubivsi kontrolu nad motociklom koji je vozio, Vukovic je udario u parkirani kamion, a preminuo je u bolnici usled zadobijenih povreda.




    "UZICE NA INTERNETU" Elektronski casopis za Uzicane i o uzickom kraju;
    IZDAVAC: DataVoyage , Uzice;
    REDAKCIJA:
    Radenko Mutavdzic, Predrag Supurovic, Vladimir Sivcevic Volodja, Goran Postas, Aleksandar Bogicevic, Ivo Trifunovic; ADRESA: YU 31000 UZICE, Dimitrija Tucovica 44/84; TELEFONI: (+381 31) 531374, 510030;
    E-MAIL: office@uzice.datavoyage.com

    Casopis je besplatan i distribuira se preko Internet-a. Prijavljivanje za preuzimanje brojeva putem e-maila na subscribe@uzice.datavoyage.com . Odjavljivanje na mailto: unsubscribe@uzice.datavoyage.com.Svaki broj casopisa mozete pogledati i na
    web-u: https://www.uzice.net/uzice-na-internetu/.

    (c)2000 Copyright by DataVoyage. Sva prava zadrzana.
    Dalja distribucija dozvoljena uz obavezu navodjenja izvora.


    WEB Design:
    DataVoyage